Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm

Recept skrivet av
Violife Professional
Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 90 min
 
Bakad potatis
  • 10 bakpotatisar
  • 200 g Flora Plant B+tter
Miso-och dragonkräm
  • 1 kg Violife Creamy
  • 5 msk misopasta
  • 125 g vatten
  • 50 g färsk dragon
  • 25 g vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Tillbehör
  • 750 g färska kantareller eller blandsvamp
  • 50 g Flora Plant B+tter
  • 5 kokta majskolvar
Garnityr
  • Färsk dragon 
 

"Jag tror att bakpotatisen är på ett uppsving och att den är påväg tillbaka in i rampljuset."

Adam Thulin

Tillagning

Bakad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen och nagga runt om med en gaffel.
  3. Ugnsbaka ca 40-65 minuter beroende på storlek tills mjuk.
  4. Ta ut och låt svalna innan servering.

Miso och dragonkräm

  1. Lägg allt i en mixer och mixa krämen helt slät. 
  2. Smaka av med salt, vinäger och peppar.

Grillad majs

  1. Grilla majskolvarna med gasbrännare och skär loss majskornen.

Stekt svamp

  1. Stek svampen i Flora Plant B+tter på medelvärme och smaka av med salt. 

Servering

  1. Skär ett kryss i potatisen, tillsätt Flora Plant B+tter och rör runt så det blir ett stomp inne i potatisen. 
  2. Lägg ett lager med miso- och dragonkräm på en medelstor tallrik. Toppa med majs, svamp och dragon.
  3. Servera med den bakade potatisen.

"Jag tror att bakpotatisen är på ett uppsving och att den är påväg tillbaka in i rampljuset."

Adam Thulin

Från receptet

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Nordisk pestopasta

Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Recept

Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White

Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Recept

Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås

Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.