Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Blåbärspaj med vaniljsås

Recept skrivet av
Violife Professional
Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 20 min
Färdig på: 60 min
 
Pajdeg
  • 125 g tärnad Flora Plant B+tter
  • 150 g råsocker
  • 200 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • 6 g salt
  • 4 g malen kardemumma

Fyllning
  • 200 g Flora Plant Visp 31%
  • 75 g Violife Creamy
  • 50 g vatten
  • 90 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 36 g potatismjöl
  • 450 g blåbär

Vaniljsås
  • 300 g Flora Plant Mat 15%
  • 200 g Flora Plant Visp 31%
  • 50 g Flora Plant B+tter
  • 1 delad vaniljstång
  • 90 g socker
 

Tillagning

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsmixa tills degen gått ihop. 
  3. Samla ihop degen och gör en boll, rulla in i plastfilm och ställ kallt i ca 15 minuter. Kavla ut och fyll en pajform ca Æ 25-28 cm. 
  4. Förbaka i 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning

  1. Sänk värmen till 185°C.
  2. Mixa ihop Flora Plant Visp med Violife Creamy, vatten, socker, vaniljsocker och 12 g potatismjöl till en jämn smet.
  3. Blanda blåbär med 24 g potatismjöl och fyll i det förgräddade pajskalet. 
  4. Häll på fyllningen och ugnsbaka i ca 25-30 minuter, tills den satt sig. Ta ut och låt svalna.

Vaniljsås

  1. Värm Flora Plant Mat 15% och Visp 31% med Flora Plant B+tter, vaniljstång och socker så det börjar sjuda. 
  2. Ställ åt sidan i 30 minuter så att vaniljen blommar ut, skrapa sen ur vaniljfröna i såsen och rör om. 
  3. Servera kall eller uppvärmd till blåbärspajen.

Artiklar från receptet

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Mat 15% 1L
420392, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Violife Professional

Recept

Kåldolmar 50/50

Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Recept

Sallad med en twist

Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.
Recept

Röding med vitvinssås

Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.