Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White

Recept skrivet av
Violife Professional
Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Förberedelsetid: 30 min
Färdig på: 60 minuter
 
Primörer
  • 10 crunchita ca 1 kg
  • 10 stora vita skalade sparris ca 1 kg
  • 500 g rädisor
  • 1250 g kokta färskpotatis (ca 25 st)
  • 100 g olivolja
  • 100 g vitvinsvinäger i sprejflaska
  • 6 g salt
Dressing
  • 250 g Violife Creamy
  • 1 citron zest och saft 50 g citronsaft  
  • 60 g olivolja
  • 14 g dijonsenap
  • 75 g vatten
  • 6 g finriven vitlöksklyfta 
  • 15 g flytande honung
  • Salt
Rågbrödskrutonger och Violife Greek White
  • 175 g skivad danskt osötat rågbröd
  • 75 g Flora Plant B+tter
  • 400 g Violife Greek White i mindre bitar
  • Salt
 

Tillagning

Primörsallad

  1. Ringla olivolja över alla primörer. Grilla på hög värme eller med gasbrännare tills primörerna fått fin färg men fortfarande är krispiga. Ta bort från grillen och låt svalna.
  2. Plocka crunchitan, skär ner sparrisen i stora bitar, kvarta rädisor och potatis.
  3. Spraya primörerna med vinäger (eller ringla försiktigt).

Dressing

  1. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en slät dressing. Späd eventuellt med lite vatten.
  2. Smaka av med salt och honung. 

Rågbrödskrutonger

  1. Smula rågbrödet och stek gyllene och knaprigt i Flora Plant B+tter. Låt rinna av på ett papper. 

Servering

  1. Lägg de olika primörerna och Violife Greek White i olika sektioner förutom i mitten.
  2. Häll dressingen i mitten och toppa med rågbrödssmulet.
 

Från receptet

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Nordisk pestopasta

Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Recept

Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm

Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Recept

Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås

Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Recept

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.