Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingnuggets med rökig majo

Recept skrivet av
Mattias Högebrant
Kycklingnuggets med rökig majo och krispig råkostsallad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Mustard chicken rub
  • 2 delar gula senapsfrön
  • 2 delar svarta senapsfrön
  • 2 delar rörsocker
  • 1 del svartpeppar
  • 1 del paprikapulver
  • 1 del vitlökspulver
 
Råkostsallad
  • 2 lila morötter, strimlade
  • 2 vita morötter, strimlade
  • 2 orange morötter, strimlade
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 broccolistammar, skivade
  • 2 romansallat huvuden, strimlade
 
Rökig majonnäs
  • 1 dl rökspån
  • 5 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 citron
 
Kycklingnuggets
  • 1 kg kycklingfärs
  • 20 g salt
  • 50 g mustard chicken rub
  • 4 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Panko

Tillagning

Mustard chicken rub

  1. Mortla ihop alla ingredienser.
 

Råkostsallad

  1. Blanda allt i isvatten för att krispa till sig i ca 10 minuter och häll sedan av vattnet.
 

Rökig majonnäs

  1. Elda rökspånet i en kastrull och släck sedan med rapsoljan.Låt stå i två timmar och sila sedan av oljan.
  2. Vispa upp äggulor, senap och citron.
  3. Droppa i oljan under vispning till majonnäs och smaka av med salt och peppar.
 

Kycklingnuggets

  1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Mixa ihop allt utom vispgrädde.
  2. Droppa i grädden och mixa till jämn smet.
  3. Spritsa ut små bollar och rulla i panko.
  4. Fritera i 180° olja tills de är genomfriterade.
 
Arrangera råkostsallad, nuggets och majonnäs på tallrik och toppa med lite mustard rub.

Läs också

Recept

Helstekt piggvar med tillbehör

Helstekt piggvar med friterad lök, sotad färsklök och smörsås. Servera gärna med dillslungad färskpotatis och sotad citron.
Recept

Vitling med misosmörsås

Vitling med misosmörsås och honung- och citronmarinerad broccolisparris.
Recept

Tartelette med jordgubbsmoussse

Tartelette med smak av mandel, viol och jordgubb.
Inspiration

Uppfiskat på Joels brygga – en närproducerad meny

På Läjet i Träslövsläge, en pittoresk sommaridyll och fiskehamn strax söder om Varberg, ligger Joels brygga. En fisk- och skaldjursrestaurang precis intill havet med eget rökeri. Här har de verkligen hållbarhet i fokus - alla råvaror väljs ut med omsorg från lokala fiskare och odlare, för att därefter komponeras och förädlas av deras passionerade kockar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.