Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Portvin- och champinjonsås

Recept skrivet av
Bong
Portvin- och champinjonsås är en utsökt följeslagare till alla sorters kött. Denna rika och mustiga sås lyfter smaken till nya höjder med sina djupa smaker och eleganta undertoner från portvinet. En smakfull upplevelse utöver det vanliga.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 400 g champinjoner, skivade
  • 3 dl portvin, rött
  • 60 g russin
  • 2 st schalottenlök, hackad
  • 9 dl vatten
  • 75 ml Touch of Taste Brun Kalvfond
  • 25 g smör
 

Tillagning

  1. Blötlägg champinjoner och russin i portvin. Låt stå i minst 2 timmar.
  2. Fräs lök i smör i ett par minuter.
  3. Tillsätt champinjon, russin och portvinsblandningen.
  4. Koka upp och låt koka ner i ca 5 minuter.
  5. Häll i fond och vatten. Låt koka upp igen och koka såsen på svag värme i ca 15 minuter.
  6. Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.

Artiklar från receptet | Fler recept

Kalvfond brun 1L
347658, BONG, Belgien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Currysås med äpple

Krämig sås där curry och äpple ger en balans mellan krydda och sötma. Perfekt till schnitzel där den smakrika såsen ger en rätt som tilltalar både stora och små.
Recept

Rancherosås

Gul lök, röd paprika, chili och vitlök fräses tills de är mjuka, och tillsammans med krossade tomater och Touch of Taste Brynt Lökfond, blir det en smakrik sås. Svarta bönor och koriander tillsätts för textur och frisk smak som passar perfekt till exempelvis vegetariska biffar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.