Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Röding med vitvinssås

Recept skrivet av
Violife Professional
Röding är god att servera tillsammans med klassiska tillbehör som potatis och spenat. Trixet med denna rätt är att servera den med en klassisk vitvinssås som är 100% växtbaserad och allergenfri, smaksatt med tångcaviar och hackad gräslök.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
Förberedelsetid: 20 min
Färdig på: 50 min
 
 
Röding
  • Ca 1 ½ kg rödingfilé med skinn
  • 50 g Rama Professional Stek, Mat och Bak
  • Salt och peppar
 
Spenat och lök
  • 300 g tunnskivad gul lök
  • 500 g babyspenat
  • 50 g Flora Plant B+tter
  • 20 g kvistar plockad dill
 
Tillbehör
  • 80 g tångcaviar
  • 40 g finhackad gräslök
  • 10 citronklyftor
  • 1 ½ kg kokt potatis
 
Vitvinssås
  • 40 g finhackad schalottenlök
  • 5 g finhackad vitlök
  • 20 g Flora Plant B+tter
  • 3 dl vitt vin
  • 700 g Flora Plant Mat 15%
  • 5 g Salt 
  • 2 g vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 g cayennepeppar
  • 40 g Flora Plant B+tter

Tillagning

Vitvinssås

  1. Smält Flora Plant B+tter i en kastrull. Stek schalottenlök och vitlök utan att det tar färg ett par minuter. 
  2. Häll på vin och lagerblad. Koka bort alkoholen ett par minuter. Tillsätt Flora Plant Mat 15% och resterande kryddor. Låt sjuda ca 10 min. 
  3. Blanka av såsen med Flora Plant B+tter och sila. Smaka av med salt och peppar.
  4. Red av med maizena om tjockare sås önskas.
  5. Smaksätt vitvinssåsen med tångcaviar och gräslök.

Röding

  1. Stek lök i Flora Plant B+tter mjukt och tillsätt sedan bladspenat och stek bort vätskan. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek rödingen med skinnsidan nedåt först, krydda med salt och peppar.
  3. Servera fisken med grönsaker, vitvinssås, kokt potatis, dill och en citronklyfta.
 

Artiklar från receptet

Flora Professional Plant Mat 15% 1L
420392, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rama Professional Stek, Mat & Bak 2,5kg
117328, Rama Professional, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Violife Professional

Recept

Kåldolmar 50/50

Kåldolmar är en fantastiskt god svensk klassiker som kan göras delvis växtbaserad, vilket är smart för plånboken och klimatet. Grunden är en vanlig risgröt kokt på rundkornigt ris och Flora Plant Mat 15%. Gröten blandas ut med blandfärs och växtbaserad färs som kryddas med kryddpeppar och nejlika.
Recept

Sallad med en twist

Ett härligt recept på en sallad som kan anpassas utefter säsong. Salladen innehåller en Crème Brûlée gjord av svamp och pocherat vaktelägg, vilket gör att den känns riktigt genomarbetad och lyxig.
Recept

Blåbärspaj med vaniljsås

Den här blåbärspajen har allt! Ett knaprigt pajskal med smak av kardemumma och en fyllning med massor av blåbär i kombination med perfekt krämighet. Till pajen serveras en äkta vaniljsås som är helt växtbaserad. En garanterad smaksuccé!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.