Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tårta med hjortron, vaniljmousse och praliné på mandelbotten

Recept skrivet av
Jennie Elmerfors för Åsö
En fin, lekfull och delikat moussetårta med halloweentema. Glasera och dekorera efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Lagom åt: 4 tårtor á 8-10 bitar
(Pavoni silikonform 3D Cake Queen)
 
Hjortronkompott
  • 600 g hjortron 
  • 25 g citronpuré 
  • 160 g socker 
  • 15 g gelatinblad
Mjukseg mandelbotten
  • 150 g ägg 
  • 180 g socker 
  • 150 g mandelmjöl
  • 3 g citronzest
Mandelpraliné
  • 180 g rostad mandel 
  • 1,5 g salt 
  • 150 g socker 
  • 90 g Felchlin Accra Lait 42 %
Vit vaniljchokladmousse
  • 216 g grädde 
  • 1 st vaniljstång
  • 435 g Felchlin Edelweiss 36 %
  • 100 g äggula 
  • 80 g socker 
  • 12 g gelatinblad
  • 1100 g grädde 
 

Tillagning

Hjortronkompott

  1. Koka försiktigt ihop hjortron, citron och socker. 
  2. Tillsätt gelatin. 
  3. Häll upp i Pavoni interiörform KE020, beräkna 200 g kompott per form. Frys. 


Mjukseg mandelbotten

  1. Använd en 16 cm anslagsring och sätt en mindre ring i mitten som passar hålet på tårtformen. 
  2. Spritsa ut smeten mellan ringarna, baka i 160 grader i cirka 16 minuter. Varje tårtbotten bör väga ca 120 g. 


Mandelpraliné

  1. Mixa mandel med socker och salt till en oljig massa. 
  2. Tillsätt mjölkchokladen och fortsätt mixa till en slät massa. 
  3. Spritsa pralinén i ett tunt lager på mandelbotten. 


Vit vaniljchokladmousse

  1. Väg upp chokladen i en skål. 
  2. Koka upp 216 g grädde och vaniljstång, låt dra cirka 15 minuter. 
  3. Koka upp igen och sila den över chokladen. Mixa slät. 
  4. Värm äggula och socker till 85 grader, vispa svalt. 
  5. Smält gelatin och tillsätt i blandningen. 
  6. Vänd ner ägg- och sockerblandningen i chokladen och vänd sist ner löst vispad grädde. 
  7. Fyll Pavoniformen Queen. Lägg i hjortroninteriören och avsluta med botten. Gör även kupoler av moussen och använd som dekor. 
  8. Glasera med valfri glaze och dekorera efter eget tycke och smak. 
 

Artiklar från receptet

Hjortron svenska 1kg
434100, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mjölkchoklad pellets 35% 2,5kg
112285, ÅSÖ AB, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vit choklad pellets 28% 2,5kg
112288, ÅSÖ AB, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.