Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Svenska baljväxter - Växtbaserad husmanskost för en hållbar framtid
GastroMerit

Svenska baljväxter - Växtbaserad husmanskost för en hållbar framtid

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Välkommen till vår spännande kurs i matlagning med baljväxter, där vi utforskar hur svensk gastronomi och kulturdriven baljväxtodling kan samverka för att skapa framtidens klassiker för en god och hållbar framtid.
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig med om hur du hanterar och använder våra svenska goda baljväxter i din matlagning och rätter. Oavsett om du arbetar på restaurang eller i kök i den offentliga måltiden. Idag är ett måste att kunna skapa och erbjuda goda och näringsrika rätter till dina gäster.

I denna kurs kommer du att lära dig grunderna för att skapa en mångfald av texturer och smaker med våra proteinrika grödor och hur du kan använda baljväxter på innovativa sätt för att skapa goda, mättande och tillfredsställande måltider.

Under kursens gång kommer vi också att utforska grundläggande näringslära för att säkerställa att dina måltider inte bara är läckra utan också näringsrika. Du kommer att lära dig hur du balanserar måltider för att ge optimal näring och energi till dina gäster.

Förutom att behärska de grundläggande teknikerna för att tillreda baljväxter kommer vi skapa såser och krämer som kan förhöja smakupplevelsen. Från lena och krämiga såser till kryddiga och smakrika krämer.

Denna kurs är perfekt för dig som vill utforska den spännande världen av svensk plantbaserad matlagning med fokus på baljväxter. Gör dig redo att inspireras och skapa fantastiska rätter som kommer att imponera på alla dina gäster!

Kursinnehåll

  • Kultur och historia om baljväxter - kort intro
  • Näring, Co2 och kostnader
  • Hur smak, konsistens och näring hänger ihop
  • Texturer Wholefood vs Foodtech

Kursledare: Maximillian Lundin

Han är kock och entreprenör med inriktning på hållbar konsumtion och miljö och ett brinnande intresse för växtbaserad matlagning som både ska var god och näringsrik. Maximillian har lång erfarenhet som både kock och krögare men även från livsmedelsindustrin. Han har även skrivit kokböcker som bygger på närproducerat, ekologiskt och vad som är i säsong.

Intresserad av fler kökskurser?

GastroMerit

Kreativa luncher

GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.